Белот 1.5 и малко инфо

Пуснахме версия 1.5 на белота. В нея има доста промени и подобрения в играта на компютърните играчи. Открихме сериозен бъг в алгоритъма по който се оценява ситуацията от тях. Проблем може да бъде, че до момента параметрите на алгоритъма във всичките му детайли беше настройван през цялата изминала година да работи въпреки (със) този бъг. Сега го оправихме, но е възможно това да повлияе на оценяването на ситуациите по непредвидими за момента начини в някакви специфични случаи. Доста тествахме промените и според нас се получи добре и нивото на играчите (и партньора в това число) се повиши. Ще се радваме да пишете когато забележите неуместни отигравания и анонсирания от тяхна страна.

Друга промяна е свързана с паметта на компютрите по отношение на това каква боя евентуално може да има партньорът или съответно противниците. Във всички версии досега, компютрите можеха да помнят максимум по една възможна боя за партньор и една за противник и съответно оценяването на ситуацията в която се намират беше ограничена спрямо реалността. Вече имат възможност да помнят всички бои за партньора и за противниците си.

Другите промени са по-козметични:
– по-големи карти за всички устройства и резолюции
– възможност играта да бъде инсталирана или преместена на SD картата на телефона/таблета (external storage)
– и 1-2 оправени бъга свързани с крашване на играта понякога

За компютърните играчи

Относно един важен и специфичен коментар, който получаваме редовно от играчи на белота. Много хора се оплакват, че компютърният партньор не разбира когато чистим карти. Все още не можем да измислим начин по-който да се справим с това. От гледна точка на играта дори между хора, често се случва да имаме карти които чистим, защото не искаме да си оголваме дадена силна карта от друга боя. Например, ако играем Всичко Коз и имаме 2 валета с по две други карти всяко и отделно имаме поп и девятка от друга боя, ако нашия партньор тръгне с четвъртата боя с вале и ние трябва да изчистим някаква карта, няма как да не изчистим карта от силните които имаме (освен ако не искаме да жертваме девятката като я оголим). Тези случаи ни затрудняват да измислим решение на този проблем.

Ако имате идеи как може да се опише (формализира) някаква стратегия, която да работи добре в тези случаи, ще се радваме да ни пишете на мейла със съвети и препоръки как може де направи.

Поздрави, keep calm and carry on.
middlehut

magic-woman-throwing-cards

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *